



Unikátní pinsa vás ohromí nejen svým složení, ale i luxusní chutí. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Zamilujete si ji díky křupavosti a lehkostí v chuti. Její tvar je spíš oválný, každý kousek se tvaruje ručně, proto je každá tvarem trochu jiná.
Pinsa obsahuje 3 druhy mouk – pšeničnou, sójovou a rýžovou. Obsahuje pšeničný kvas, vodu a sůl. Těsto zraje 2 dny a poté se ruční tvaruje a dává na rozpálené pečné desky, kde se peče. Při přípravě se dokáže do těsta dostat až 85% vody na mouku – díky tomu je těsto ,,volné.‘‘ Dlouhým zráním se zredukuje lepek a pinsa je tak lépe stravitelná.
Balení obsahuje 3 pinsy. Jeden kus váží 300 g.
Příprava pinsy je velice snadná. Nejlepší chuti dosáhnete, když budete pinsu péct na kamenné desce (popř. gril) nebo v pizza peci.
Jak doporučujeme pinsu dokončit:
Varianta pro gril:
Na rozpálený gril položíte pinsu na cca 6 - 8 minut ze strany, na kterou pak budete pokládat suroviny. Po 6 - 8 minutách pinsu otočíte a potřete rajčatovým nebo smetanovým základem. Stále ji necháte prohřívat na grilu. Na základ dáte další suroviny např. mozzarellu, prosciutto, rukolu a následně posypete nastrouhaným parmezánem. Teplé rozkrájíte a můžete podávat.
Varianta pro troubu:
Do rozpálené trouby na největší možný stupeň (ideálně 300 °C) dáte pinsu na cca 4 minuty i se základem a sýrem (nejlépe mozzarellou). Poté vyndáte z trouby a ihned zdobíte surovinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pinsy a pinsety |
---|---|
? Hmotnost výrobku: | 300g |